Bitilllbehör

Biredskap


Att köpa biredskap kan kännas både svårt och övermäktigt som ny biodlare. Enkelt kan man väl säga att det är svårt att veta vad man inte behöver. Men för att underlätta sin biodling så finns det många olika företag och återförsäljare, både fysika butiker och webbshops. Vi har listat några av dem.


Det finns fler företag och  återförsäljare runt om i Sverige.  Alltombiodling har listat dem, och du kan se dem här.

Lp:s biodling


Företaget startades 1989 och ägs av Lars Pettersson.

LP:s Biodling AB har generalagenturen för Swientys i Sverige samt äger formarna för Nackakupan.Återförsäljare för LP är bland annat Bengt och Linn Andersson i Åsle. De har ett lager med de vanligaste biredskapen, men tar även hem efter beställning.

http://www.honungogront.se/Biredskapsfabriken i Töreboda


De har allt för din biodling, från kupor och slungor till honungsburkar och etiketter. I deras sortiment finns mer än 4000 artiklar som du kan få levererade direkt hem till dig med postpaket.  Du kan även beställa deras katalog, Töreboda Biredskap som utkommer ca vartannat år.


Joel Svenssons vax 


Här hittar ni allt för biodlaren och för ljustillverkning. Hemsidan är uppdelad i två avdelningar, en för ljus och en för bi.Ny biodlare?Är du intresserad av att bli biodlare? Gå med i vår förening och delta i en nybörjarkurs i början  av året. Under den kalla delen av våren så får du teoretiska kunskaper, och sedan får du vara med på de praktiska momenten i vår bigård i Fornbyn i Skara. Kontakta någon i styrelsen för mer information.