Skara Biodlareförening

Grundad 1909

Välkommen till Skara Biodlareförening!

Skara Biodlareförening organiserar biodlare och biintresserade, i huvudsak från Skara kommun. Vi är ca 40 medlemmar, många har haft bin väldigt länge. Vi brukar ha några föreningsträffar under våren då vi tar upp ämnen för att förkovra oss. Ibland är det biodlare från annan förening som är föredragshållare, ibland berättar någon i föreningen om ett givet ämne.

Vi har en föreningsbigård i Fornbyn i Skara med fyra  kupor.  Här träffas vi och sköter om samhällena och dit är också allmänheten välkommen. Det finns skyddskläder att låna.

Har du sett en bisvärm? Kontakta någon av våra bitillsynsmän, så hjälper de till.

Under sommaren så finns vi i bigården på tisdagskvällar kl 18. Kom förbi om du vill prata biodling med oss.